Tweestapsverificatie toevoegen aan uw account

print
Deze tip maakt deel uit van de cursus:


Tweestapsverificatie is een extra bescherming, een extra stap, die u kunt toevoegen aan uw account als bescherming tegen potentiële hackers (personen of programma’s die proberen in te breken in uw account).

  1. Stap 1: u meldt u aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord (zoals gewoonlijk).
  2. Stap 2: er wordt een cijfercode gestuurd naar uw telefoon via sms, spraakbericht of naar de mobiele app horende bij de account. Deze cijfercode moet u vervolgens invoeren in de daartoe voorziene ruimte.

Onderstaande printscreen toont het tweestapsverificatiescherm dat momenteel gebruikt wordt door Google.

Veiligheid is vaak een afwegen tussen gebruiksgemak en veiligheid. Hoe veiliger, hoe lager het gebruiksgemak. Tweestapsverificatie verhoogt de veiligheid gevoelig, de hacker moet immers ook uw telefoon stelen (en mits die wellicht vastgekleefd is aan uw hand..), maar verlaagt het gebruiksgemak van het aanmelden. Om uw gebruiksgemak toch weer wat te verhogen kunt u aanvinken Niet meer vragen op deze computer. Hiermee wordt de tweestapsverificatie voor deze computer niet langer meer gebruikt.

Tweestapsverificatie is niet standaard maar moet uzelf activeren. Hieronder vindt u een lijst met veelgebruikte accounts en een link voor het activeren van Tweestapsverificatie.

Ik raad u aan dit voor uw belangrijkste accounts te activeren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.