Starten met programmeren – Responsive websites met PHP

print

De cursus Starten met programmeren – Responsive websites met PHP is een opleidingstraject dat bestaat uit 4 opeenvolgende modules (volledig schooljaar).

Centraal in dit opleidingstraject staat enerzijds het verwerven van de basisprincipes van programmeerlogica en anderzijds het programmeren van internettoepassingen. Op het einde van deze opleiding beheerst u de belangrijkste programmeertechnieken en hebt u inzicht in het tot stand komen van moderne websites en web-applicaties.

U leert dynamische responsive websites te maken met PHP die geschikt zijn voor desktop, tablet -en smartphonegebruik. U werkt vanuit een geïntegreerde aanpak waarbij PHP, HTML, CSS en Bootstrap aan bod komen. Op het einde van deze opleiding beheerst u  belangrijke programmeertechnieken en kan u een moderne responsive / mobile friendly website maken.

 • Dit opleidingstraject start met de module Start to program waarin de cursist zijn allereerste stappen zet in het programmeren. De gebruikte programmeertaal is JavaScript.
 • Vervolgens wordt overgegaan naar een specifieke ontwikkelomgeving en leert de cursist de basisbeginselen voor het bouwen van een internetapplicatie door middel van HTML 5 en CSS.
 • Zijn programmeerkennis wordt vervolgens verder uitgebreid met PHP en JQuery, een variatie op JavaScript die de nadruk legt op interactie en animatie.
 • Tenslotte leert de cursist hoe hij zijn internetapplicatie responsive kan maken met behulp van Twitter Bootstrap en hoe hij zijn internetapplicatie kan uitbreiden door divers multimedia te integreren.

Dit is een “starters” opleiding, er is dus geen voorkennis verplicht. Wie toch al de nodige programmeerkennis bezit kan de eerste module Start to program overslaan en inpikken vanaf de tweede module Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten die start na het allerheiligenverlof, begin november.

De nodige software is gratis beschikbaar voor de cursisten.

Duur van de cursus

4 modules van elk 40 lestijden = 60 € inschrijvingsgeld per module.

Waar en wanneer

VestigingDag en tijdstipVan ... tot ...
Ninove
Dinsdag van 18:00 tot 21:54Van 4/09/2017 tot 1/06/2018

Bekijk hier de volledige en officiële planning.

Aanbevolen vervolg

Deze opleiding wordt vervolgd in een tweede jaar in het Vervolgtraject Programmeren: databankgestuurde website.

Ingerichte modules

 • Start to program
 • Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten
 • Specifieke ontwikkelomgeving: complexe functionaliteiten
 • Integratie externe functionaliteiten

Deze modules maken deel uit van de opleiding ICT Programmeren.

Reageren is niet mogelijk

 • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

  Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.