Bij de trajectopleiding wordt meerder modules afgewerkt waardoor de cursist op het einde van het traject een eindcertificaat behaalt. Dit is een beroepsgericht eindcertificaat. Wij organiseren in ons centrum hiervoor uit het studiegebied ICT volgende eindcertificaten:
- eindcertificaat ICT Programmeren
- eindcertificaat ICT-besturingssystemen en netwerken.
U kan uw DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS behalen in het volwassenenonderwijs door de combinatie van dit beroepsgericht eindcerficaat + de opleiding aanvullende algemene vorming (AAV). Indien u reeds in het bezit bent van een diploma secundair onderwijs dan ontvangt u met het eindcertificaat een nieuw diploma secundair onderwijs (met specificatie van het beroepsgerichte eindcertificaat).
De cursus Starten met programmeren – Responsive websites met PHP7 is een opleidingstraject dat bestaat uit 4 opeenvolgende modules (volledig schooljaar).
Centraal in dit opleidingstraject staat enerzijds het verwerven van de basisprincipes van programmeerlogica en anderzijds het programmeren van internettoepassingen. Op het einde van deze opleiding beheerst u de belangrijkste programmeertechnieken en hebt u inzicht in het tot stand komen van moderne websites en web-applicaties.
U leert dynamische responsive websites te maken met PHP die geschikt zijn voor desktop, tablet -en smartphonegebruik. U werkt vanuit een geïntegreerde aanpak waarbij PHP, HTML, CSS en Bootstrap aan bod komen. Op het einde van deze opleiding beheerst u belangrijke programmeertechnieken en kan u een moderne responsive / mobile friendly website maken.
- Dit opleidingstraject start met de module Start to program waarin de cursist zijn allereerste stappen zet in het programmeren. De gebruikte programmeertaal is JavaScript.
- Vervolgens wordt overgegaan naar een specifieke ontwikkelomgeving en leert de cursist de basisbeginselen voor het bouwen van een internetapplicatie door middel van HTML 5 en CSS.
- Zijn programmeerkennis wordt vervolgens verder uitgebreid met PHP en JQuery, een variatie op JavaScript die de nadruk legt op interactie en animatie.
- Tenslotte leert de cursist hoe hij zijn internetapplicatie responsive kan maken met behulp van Twitter Bootstrap en hoe hij zijn internetapplicatie kan uitbreiden door divers multimedia te integreren.
Dit is een “starters” opleiding, er is dus geen voorkennis verplicht. Wie toch al de nodige programmeerkennis bezit kan de eerste module Start to program overslaan en inpikken vanaf de tweede module Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten die start na het allerheiligenverlof, begin november.
In het tweede jaar ligt de nadruk op de gegevensanalyse en het werken met databanken.
- Een te programmeren probleem te analyseren.
- Op basis van de analyse een databank met de gewenste tabellen aan te maken.
- Records toevoegen, wijzigen en verwijderen met SQL.
- De gewenste informatie te filteren met SQL.
- De databank te integreren in een website.
- Authenticatie, inloggen, toevoegen aan de website.
- Rollen en rechten toekennen aan de gebruikers van de website.
- Standaardbeveiliging van de website.
De nodige software is gratis beschikbaar voor de cursisten.
Duur van de opleiding
2 schooljaren
1ste jaar
4 modules van elk 40 lestijden = 60 € inschrijvingsgeld per module.
2de jaar
3 modules van elk 40 lestijden = 60 € inschrijvingsgeld per module.
Waar en wanneer
Bezoek de officiële website voor de meest recente informatie over de Programmeer opleidingen.
Ingerichte modules
Eerste jaar – deel 1
- Start to program
Eerste jaar – deel 2
- Specifieke ontwikkelomgeving: eenvoudige functionaliteiten
Eerst jaar – deel 3
- Specifieke ontwikkelomgeving: complexe functionaliteiten
- Integratie externe functionaliteiten
Tweede jaar
- Databankbeheer (startersmodule, dus ook te volgen voor wie pas begint met programmeren of enkel wilt kennismaken met het ontwerpen van databanken)
- Gegevensbeheer en -beveiliging
- Programmeerproject
Deze modules maken deel uit van de opleiding ICT Programmeren.
Dit is een beroepsgericht eindcertificaat. Wij organiseren in ons centrum hiervoor uit het studiegebied ICT volgende eindcertificaten:
- Eindcertificaat ICT Programmeren
U kan uw DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS behalen in het volwassenenonderwijs door de combinatie van dit beroepsgericht eindcerficaat + de opleiding aanvullende algemene vorming (AAV). Indien u reeds in het bezit bent van een diploma secundair onderwijs dan ontvangt u met het eindcertificaat een nieuw diploma secundair onderwijs (met specificatie van het beroepsgerichte eindcertificaat).