Stappen opnemen om een probleem te reproduceren

print
Deze tip maakt deel uit van de cursus:


Stappenbeschrijving (in Windows 7 de Probleemstappenbeschrijving) is een programma waarmee u een probleem op uw apparaat kunt oplossen door de exacte stappen op te nemen, die u hebt gezet toen het probleem zich voordeed. U kunt het ook gebruiken om tijdens de les de stappen die uitgelegd worden op te nemen om later te herbekijken.

Stappenbeschrijving neemt geen tekst op die u invoert (zoals een wachtwoord), behalve voor functies en sneltoetsen.

U kunt als volgt stappen op uw computer opnemen en opslaan

  • Als u Stappenbeschrijving wilt openen, selecteert u de knop Start  en vervolgens Accessoires > Stappenbeschrijving (in Windows 10) of Accessoires > Probleemstappenbeschrijving (in Windows 7 of Windows 8.1) of u typt stappen in in “Zoeken in Windows” en klik op Stappenbeschrijving of op Stappen opnemen om een probleem te reproduceren.

  • Selecteer Opname starten.

  • Volg de stappen om het probleem dat u probeert vast te stellen te reproduceren of volg de stappen die de leerkracht uitlegt. Denkt eraan dat alles wordt opgenomen, dus ook eventuele “misstappen”. U kunt de opname op elk gewenst moment onderbreken en hervatten.

  • (Optioneel) Selecteer tijdens de opname Opmerking toevoegen, gebruik uw muis om het gedeelte van het scherm waar u een opmerking bij wilt plaatsen te selecteren, typ uw opmerking en selecteer vervolgens OK.

  • Selecteer Opname stoppen wanneer u klaar bent.
  • Bekijk de opname van de stappen die u hebt gevolgd om er zeker van te zijn dat ze laten zien wat u wilt laten zien. Selecteer Opslaan, geef het .zip-bestand een naam, kies waar u het bestand wilt opslaan en selecteer vervolgens Opslaan.

U kunt dit .zip-bestand nu bijvoegen en naar de persoon verzenden die u helpt met het oplossen van het probleem op uw pc. Het bestand kan worden weergegeven in elke webbrowser.

Hieronder hebt u een voorbeeld van een stappenbeschrijving om Windows-spotlight foto’s aan uw vergrendelingsscherm toe te voegen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.