Online cursus – Programmeren voor Windows met Visual Basic, C# en XAML

De laatste jaren hebben we aan het PCVO Dender en Schelde de overstap gemaakt van programmeren voor Windows in Visual Basic, C# en XAML naar Starten met programmeren in JavaScript, HTML,… en naar het programmeren/ontwikkelen van Cross-platform mobiele apps in Xamarin. Wellicht zullen we de komende jaren in deze richting blijven verder werken en zal een opleiding Programmeren voor Windows in Visual Basic, C# en XAML niet meteen weer in ons aanbod opduiken.

Omdat mijn “oude” cursus Programmeren voor Windows in Visual Basic, C# en XAML echter nog steeds relevant is,

  • het is immers een degelijke cursus voor wie zijn eerste programmeerstappen wilt zetten
  • en bovendien vormen C# en XAML ook de programmeerbasis voor Cross-platform mobiele apps in Xamarin zodat de cursus voor deze opleiding een interessante aanvulling kan zijn

, wil ik deze cursus hier online aanbieden.

De komende maanden zal ik geregeld, in een logische volgorde, delen van de cursus Programmeren voor Windows in Visual Basic, C# en XAML  posten. Wie wilt kan de cursus stap voor stap volgen en zo leren programmeren onder Windows met Visual Basic, C# en XAML om later eventueel de stap te zetten naar Cross-platform mobiele apps in Xamarin.

Let op:

  • Deze online cursus wordt aangeboden zoals hij een paar jaar terug aangeboden geweest is aan de cursisten. Zo zullen sommige schermafdrukken verwijzen naar Visual Studio 2012.
  • Een online cursus kan nooit een echte opleiding vervangen. Zo ga ik geen oefeningen posten en zijn de handleidingen het basismateriaal waar een les rond gebouwd werd, maar de les zelf kon nog veel verder gaan dan de handleiding op zich.

Om te starten kunt u alvast Visual Studio Community downloaden.

Hopelijk kan deze cursus online een tweede leven beginnen en sommigen van jullie van nut zijn.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.