Nieuw in Office 365

Deze tip maakt deel uit van de cursus:


Samen met nieuwigheden in Windows 10 Creators edition kondigde Microsoft ook een aantal nieuwigheden aan binnen Office 365. Net als bij Windows 10 Creators edition ligt de nadruk op creativiteit en 3d.

Een kort overzichtje.

Ink Editor

Met de Ink Editor moet het onderstrepen, markeren en verwijderen van tekst een stuk makkelijker worden.

Ink Editor

Ink Replay

De Windows-versies van Word, Excel en PowerPoint krijgen Ink Replay, waarbij geschreven tekst teruggespoeld en afgespeeld kan worden.

Ink Replay

Digitale liniaal

PowerPoint krijgt begin 2017 een digitale liniaal. In combinatie met een pen moet je met een hand de liniaal kunnen verplaatsen, terwijl je met de andere een rechte lijn kan trekken. Tevens is het mogelijk losse of uitstekende lijnstukken te verwijderen met de Segment Eraser. Later moet de liniaal ook naar onder andere Word, Excel en OneNote komen.

Digitale liniaal

Nieuwe weergavemodus

Voor apparaten met grote schermen krijgt Word begin 2017 een nieuwe weergavemodus. In deze modus worden er twee pagina’s tegelijk weergeven, waartussen gebladerd kan worden. Ook kan er met pinch to zoom in- en uitgezoomd worden.

Nieuwe weergavemodus

3D integratie

Volgend jaar brengt Microsoft 3D-modellen naar Office als onderdeel van de Creators Update. Hiermee moeten 3D-modellen naadloos geïntegreerd worden in documenten, waarbij ze gedraaid, verplaatst en vergroot kunnen worden. Deze 3D-modellen kunnen dan onder andere in Paint 3D gemaakt worden.

3D integratie

Ingebouwde SVG-iconen

Tot slot krijgen alle Office-apps ingebouwde SVG-iconen. Deze Scalable Vector Graphics zijn niet op een bitmap gebaseerd zoals JPG- en PNG-afbeeldingen, maar bestaan uit vectoren die het icoon definiëren. Hierdoor kan er oneindig in- en uitgezoomd worden zonder dat de afbeeldingen er onscherp of pixelated uitzien.

Ingebouwde SVG-iconen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.