Help, mijn huis werkt draadloos (smart woning)

print

In de cursus Help, mijn huis werkt draadloos (smart woning) maken we kennis met mogelijkheden van een smart woning. Verschillende toepassingen worden geïllustreerd en in een simulatieomgeving uitgewerkt.

Naast een theoretisch kader gaan we ook praktisch aan de slag met een opstelling in de klas. We leggen een netwerk aan met als einddoel een geïntegreerd systeem dat alle elektrische toestellen in de woning bedient en beheert met als doel een verhoging van het comfort, deflexibiliteit, de communicatie, de veiligheid en het rationele energieverbruik.

Hierbij kiezen we voor Somfy als management system.De TaHoma is het kloppend hart van Somfy Smart Home. Deze slimme box maakt het mogelijk afzonderlijke producten op afstand aan te sturen via een app op uw smartphone. U kunt niet alleen waar u ook bent de producten in uw huis controleren en bedienen, u kunt ook gebruik maken van een tijdklok voor individuele producten. Of scenario’s maken voor groepen van producten, zodat uw huis zich automatisch aanpast aan uw leefritme. TaHoma is eenvoudig te bedienen, met vele slimme functies en een compleet assortiment van aansluitbare producten en bovendien uiterst gemakkelijk te installeren.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • netwerk aanleggen;
  • configuratie en gebruik NAS;
  • implementatie van verschillende toepassingen, bijvoorbeeld IP-camers, Audiostreamer, smart TV, Philips HUE verlichting, Verwarming, Beveiligingsmogelijkheden.

Duur van de cursus

60 lestijden = 90 € inschrijvingsgeld.

Waar en wanneer

VestigingDag en tijdstipVan ... tot ...
NinoveDinsdag van 18:25 tot 22:00Van 11/09/2017 tot 12/01/2018

Bekijk hier de volledige en officiële planning.

Ingerichte module

  • Draadloze netwerken

Deze module maakt deel uit van de opleiding Computeroperator.

Geef een reactie

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.