Bent u een van de 6,5 miljoen Belgen die cybercriminelen helpen?

print
Uit De Redactie.be van 6/10/2016.

6.491.641 Belgen helpen onbewust cybercriminelen. Dat is de opvallende slogan van de Belgische sensibiliseringscampagne rond cyberveiligheid. De campagne roept het grote publiek dan ook op om zijn computer via een website te scannen op virussen en te beveiligen tegen cybercriminelen.

 

Uit een studie van de UGent blijkt dat 68 procent van de Belgen een gebruikersprofiel heeft dat meer risico loopt om geconfronteerd te worden met cybercriminaliteit. Miljoenen Belgen beveiligen hun computer, tablet of smartphone onvoldoende of zelfs helemaal niet.

 

“Op die manier helpen zij, vaak zonder het zelf te beseffen, cybercriminelen”, zegt Miguel De Bruycker, directeur van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB). “Via onbeveiligde toestellen voeren criminelen bijvoorbeeld aanvallen uit.” “We moeten leren om ons ook in het onlineleven te beschermen”, voegt Christine Darville, voorzitster van de Cyber Security Coalition, toe. “Thuis doen we de deur op slot. Waarom laten we dan onze computers, tablets en smartphones openstaan?”

Onze cursus Internet vervolmaking: veilig onlinen en sociale netwerksites gaat uitgebreid in op deze problematiek en is, in deze tijd, eigenlijk een must om te volgen. De cursus start opnieuw op 6 december.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.