Webcontent

De opleiding Webcontent behoort tot het studiegebied INFORMATIE- EN COMMUNICATIETECHNOLOGIE.

De opleiding Webcontent richt zich – na het doorlopen van de twee modules van de opleiding Start to ICT – tot de doorsnee ICT-gebruiker die, in functie van het werk, de studies en/of de persoonlijke levenssfeer, digitale content wil optimaliseren, publiceren en beheren.

De opleiding focust voornamelijk op de domeinen communicatie en contentcreatie. Content aanmaken voor het web is niet hetzelfde als content ontwikkelen voor traditionele media, omdat gebruikers deze content op een andere manier ‘lezen’, en omdat er andere factoren zijn om rekening mee te houden, zoals zoekrobots. Via een verscheidenheid aan ICT-tools leert de cursist zijn informatie of boodschap efficiënt naar zijn doelpubliek overbrengen.

Veiligheid en probleemoplossend vermogen vormen een rode draad doorheen de hele opleiding en doorheen alle modules.

De opleiding Webcontent kan tevens als een opstap beschouwd worden voor de beroepsopleidingen in bijv. het studiegebied Grafische technieken.

Modulair traject

De opleiding “Webcontent” bestaat uit 6 modules:

  • Aan de slag met ICT
  • E-communicatie, internet en online diensten
  • Een eenvoudige webomgeving aanmaken
  • Content webklaar maken
  • Weblay-out en -functionaliteiten
  • Webpublicaties optimaliseren

Na de opleiding Webcontent kan (facultatief) een uitbreidingsmodule gevolgd worden:

  • Scripts aanpassen

Het officiële document


Responsive websites programmeren en ontwerpen

Het opleidingstraject Responsive websites programmeren en ontwerpen bestaat uit 2 opeenvolgende modules (volledig schooljaar).  U hebt reeds enige kennis is het bouwen van een website en u wilt u verder bekwamen in het aanmaken van een responsive website. U leert o.a.: Eigen lay-outs, knoppen, logo… en responsive templates ontwerpen in…

Verder lezen

Webdesigner: eenvoudige websites maken + weblayout verzorgen

Webdesigner: websites bouwen is een opleidingstraject dat bestaat uit 2 opeenvolgende modules. In deze opleiding leert u een website bouwen, lay-out ontwerpen, optimaliseren voor zoekmachines, publiceren en onderhouden. De website wordt gebouwd met WordPress, net als deze website. U leert o.a.: Een eenvoudige website bouwen met WordPress Online. WordPress op een eigen…

Verder lezen

  • Abonneer je op deze website d.m.v. e-mail

    Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op deze website en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.